Basiscursus houtdraaien

Tweedaagse cursus houtdraaien | Techniek, plezier, inspiratie en vormgeving 

Ontdek de kunst van het houtdraaien!   
In deze intensieve tweedaagse cursus leer je naast de techniek van het snijdend houtdraaien ook hoe je een eigen ontwerp vorm geeft en uitvoert. 

De eerste ochtend staat in het teken van de techniek. Aan de hand van een aantal opdrachten oefen je de basistechniek en raak je vertrouwd met het werk aan de houtdraaibank. We beginnen met het draaien tussen de centers. Je leert te ‘sturen’ met de guts om verschillende vormen te maken in je werkstuk. Zodra je de basisvaardigheden beheerst, ga je aan de slag met een eigen ontwerp(je).
Op dag twee draaien we ‘voor de kop’. Je leert hoe je een schaaltje draait. Dit is een andere techniek waarbij je ook andere gutsen gebruikt. En ook hierbij is er ruimte om je eigen vorm te kiezen.
In deze twee dagen leer je hoe je hout opspant, welk gereedschap je waarvoor gebruikt, hoe je veilig werkt, het verschil tussen langshout en dwarshout, hoe fijn houtdraaien is en nog heel veel meer. Een mooie basis om zelf thuis of op een vervolgdag aan de slag te gaan met je eigen ontwerpen.
Door de individuele begeleiding is er veel aandacht voor ontwikkeling in techniek en in vormgeving.  In een inspirerende omgeving is er alle ruimte om je eigen invulling te geven aan datgene waar je mee aan de slag wilt. 

Aan het einde van de cursus neem je de werkstukken mee naar huis.

Er is plaats voor 3 deelnemers per cursus. De cursus kan doorgang vinden bij deelname van minimaal 2 personen.

Kosten tweedaagse cursus:
425,00 euro per persoon
De prijs is inclusief btw, koffie/thee en versnaperingen, gebruik apparatuur en gereedschappen en hout voor de oefenopdrachten. Neem je eigen lunch mee.

De lestijden zijn beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Waar:
NYMA makersplaats
Winselingseweg 16, unit 10
Nijmegen

Wanneer: 

Vrijdag 15 december en zaterdag 16 december – vol

Vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari

Donderdag 15 februari en vrijdag 16 februari

Donderdag 22 februari en vrijdag 23 februari

Vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart

Vrijdag 19 april en zaterdag 20 april

 

Zin om de kunst van het houtdraaien te ontdekken?

Meld je aan door een mail te sturen aan info@suzandoornbos.nl

Heb je interesse, maar kun je niet op de geplande data, stuur me een mail, dan kijken we samen naar een mogelijk alternatief.