over mij

 

 

Als professioneel ontwerper/houtdraaier leg ik mij met hart en ziel toe op het ontwikkelen van een eigen vormentaal en op het overbrengen van de kunst van het houtdraaien op mijn cursisten.

Mijn objecten kenmerken zich door hun eenvoud in vorm. Het zijn krachtige, op zichzelf staande objecten met een minimalistisch design. Wat weg gelaten kan worden wordt weggelaten. Hout is niet de hoofdzaak maar een middel om tot een vorm te komen. Ook andere materialen, gevonden in een container of tweedehands winkel nodigen mij uit om, in combinatie met hout, nieuwe objecten mee te maken.

Rust, harmonie en eenvoud zijn terugkerende thema’s in mijn werk. In mijn ontwerpen speel ik met vormen die gestapeld, omgekeerd of in elkaar gepast kunnen worden. De functie is hierbij altijd ondergeschikt aan de vorm. Ik maak al mijn ontwerpen in slechts een kleine oplagen. Ik vind dat ze dat verdienen, de aandacht die ik aan mijn werk geef is daardoor zichtbaar en voelbaar. Elk object is uniek, wordt met de hand vervaardigd en gedraaid uit Hollands hout.

Mijn atelier is gevestigd in de NYMA Makersplaats in Nijmegen. Naast eigen ontwerpen, ontwerp en draai ik ook werk in opdracht en geef ik met veel plezier en enthousiasme houtdraai-cursussen en workshops.